Kylling i grønn saus med mandler som i Mexico
Foto: yyyahuuu

Kylling i grønn saus med mandler som i Mexico

Lag en kyllinggryte med mole verde som denne grønne sausen heter i Mexico. Umodne tomater - tomatillos og grønn chilipepper – jalapeno er med. Men den er ikke sterk, bare veldig god.

Fremgangsmåte

Ha kyllingbitene i en gryte eller vid kjele. Hell i kraften, kok opp, sett på lokk og kok i ca 45 minutter, til kjøttet er mørt. Sil kraften opp i et måleglass og sett til side.

Ha løk, hvitløk, koriander, jalapeno, chili, tomatillo med saften fra boksen og mandler i en hurtigmikser. Kjør til det er en grov mos.

Varm oljen i en stekepanne, ha i mandelblandingen og kok på svak varme i 3-4 minutter. Rør i massen med en treskje. Ha det i gryten sammen med kyllingen.

Mål opp 5 dl kraft, tilsett vann om nødvendig. Ha den i gryten med det andre. Bland lett og la det småkoke til smaken er jevn og kyllingbitene varme. Smak til med salt.

Tips:
Du kan kjøre frisk koriander sammen med litt av sausen for friskere grønnfarge og så helle tilbake i gryta og røre om, men da må den ikke koke etterpå

Serveres straks med et raust dryss av koriander og med ris ved siden av.

Se våre andre oppskrifter fra Mexico

Har du lyst til å lage en annen kyllinggryte finner du mange forslag her

Og her finner du mange forslag til hva du kan gjøre med kylling

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her