- Laksefileten deles i mindre stykker.
 - Grønnsakene freses lett i smør i en panne eller kasserolle.
 - Potetene skjæres i skiver og has oppi sammen med grønnsakene.
 - Lag en jevning av hvetemelet og litt av den kalde fiskekraften/fiskebuljongen. Bruk gjerne et glass med lokk for å riste jevningen klumpefri.
 - Hell resten av fiskekraften/buljongen over grønnsakene. Rør inn jevningen og tilsett hvitvin. La det hele få et oppkok.
 - La koke i 6-10 minutter. Grønnsakene skal ikke moses, men fortsatt ha litt motstand.
 - Tilsett rømme, kok opp og smak til med salt og pepper.
 - Legg fiskestykkene opp i den kokende sausen. La det hele trekke på svak varme 3-5 minutter.
 - Server med et dryss av finklippet dill og godt brød
 
Se våre andre oppskrifter på fiskegryter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig