Laksesuppe med safran og blåskjell
Foto: Lisa Westgaard

Laksesuppe med safran og blåskjell

En deilig suppe der laksen og blåskjellene får smak og farge av safran.

Fremgangsmåte

Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene. Kok dem i hvitvin til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.

Lag en jevning av hvetemel og smør/margarin og spe med fisk- og blåskjellkraft. Tilsett 2 dl fløte og la suppen koke ca 20 minutter. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk. Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper.

Skjær laksefiléten i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter.

Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering.

Server suppen med loff og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen