Domaine de la Monestière 2005

En deilig suppe der laksen og blåskjellene får smak og farge av safran.
Vask og skyll blåskjellene godt og fjern byssustrådene. Kok dem i hvitvin til de åpner seg. Kast blåskjell som ikke åpner seg. Sil fra kraften og ta vare på den.
Lag en jevning av hvetemel og smør/margarin og spe med fisk- og blåskjellkraft. Tilsett 2 dl fløte og la suppen koke ca 20 minutter. Ha i mer kraft/buljong om den blir for tykk. Tilsett safran og smak til med salt og hvit pepper.
Skjær laksefiléten i biter og ha den i og la dem trekke noen minutter.
Rens blåskjellene og ha dem i, spar noen med skall til pynt ved servering.
Server suppen med loff og kryddersmør (smør tilsatt finhakket persille og hvitløk).
Se flere lekre fiskesupper her
Forny din suppemeny med disse oppskriftene
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Eksportutvalget for fisk