Lammemedaljong med rosinsaus
Apéritif

Lammemedaljong med rosinsaus

En mør og deilig smaksopplevelse venter deg med denne oppskriften med det beste av lammet.

Fremgangsmåte

  1. Krydre lammemedaljongene med pepper og timian. 
  2. Brun biffene jevnt på begge sider og rundt. La de ettersteke ett minutt og ta de ut av pannen
  3. Rosinsaus: Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.
  4. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen du stekte kjøttet i og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré.
  5. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
  6. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i nye 10 minutter til sausen er passe tykk.
  7. Sil over i et sausenebb og hold varm.
  8. Eventuelt kan du legge lammemedaljongene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering. 
  9. Server gjerne med Hellstrøms favorittpotetmos og rødkål samt en soppstuing

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her