Lammemedaljong med rosinsaus
Apéritif

Lammemedaljong med rosinsaus

En mør og deilig smaksopplevelse venter deg med denne oppskriften med det beste av lammet.

Fremgangsmåte

  1. Krydre lammemedaljongene med pepper og timian. 
  2. Brun biffene jevnt på begge sider og rundt. La de ettersteke ett minutt og ta de ut av pannen
  3. Rosinsaus: Legg rosinene i rødvin. Finhakk løk og hvitløk.
  4. Ha sjalottløk og hvitløk i pannen du stekte kjøttet i og la det surre litt før du tilsetter rosmarin og tomatpuré.
  5. Slå i halvparten av rødvinen. Rør godt og la dette koke inn til halv mengde, ca. 5 minutter.
  6. Tilsett resten av rødvinen, rosinene og kraft/buljong. Kok videre i nye 10 minutter til sausen er passe tykk.
  7. Sil over i et sausenebb og hold varm.
  8. Eventuelt kan du legge lammemedaljongene i sausen og la dem trekke et par minutter før servering. 
  9. Server gjerne med Hellstrøms favorittpotetmos og rødkål samt en soppstuing

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Folkefavoritten er Åpent Bakeri på Damplass i Oslo

Det er brukerne av restaurantbookingtjenesten Dinnerbooking som er mest fornøyd med denne restauranten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her