Lammeribbe med barbequesaus
Foto: matprat.no

Lammeribbe med barbequesaus

Lammeribbe egner seg, som alt annet lammekjøtt, ypperlig til grilling. Tilbehøret kan være små nypoteter med en klatt smør og en kvast timian og en cæsarsalat.

Fremgangsmåte

Knekk ribbeina. Be evt. slakteren/butikken gjøre dette for deg. Gni ribben inn med salt og pepper. Pensle den inn med barbeque saus. Pakk den deretter inn i aluminiumsfolie. Legg den på grillen og la den "dampe" i 15-20 minutter. Snu den et par ganger.

Ta av folien og fortsett stekingen - vekselvis på varm og mindre varm grill. Grilltid er ca. 45-60 minutter. La ribba hvile i ca. 10-15 minutter før den skjæres opp.

Det kan være lurt å lage en form av aluminiumsfolie som du plasserer nede i grillen. Da drypper fettet ned i formen og en trenger ikke være redd for at fettet antenner og at en brenner kjøttet. Grillkullet/brikettene legges rundt formen. Ribba skjæres på langs med bena På tallerken legges det 2 ribbein, hele små poteter og cæsarsalat

Se alle de gode grilltipsene her

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Foto: iStcokphoto

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før
Dagens rett
Kamskjell med syltede rødbeter og snøfrisksaus

Slik har du kanskje ikke servert kamskjell før

Tykke gode norske kamskjell trenger ikke så mye tilbehør, bortsett fra farge. Derfor får de full uttelling med de syltede rødbetene. Og du gjør en innsats for å bruke opp fjorårets avling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste
Dagens rett
Risotto med vårgrønnsaker

Med denne risottoen gjør du ekstra stas på aspargesen mens den er på sitt beste

Risotto er en rett mange er unødig engstelig for. Det er nemlig en rimelig enkel og rask rett som passer like godt til hverdags som til fest. Følg tipsene våre og se at du har perfekt risotto på under 20 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er
+
Ukens vin

Dette er det beste kjøpet av alle Beaujolais-er

199,90 er en gavepakke med tanke på konsentrasjon og fylde fruktighet i denne rødvinen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco
Dagens rett
Tortillas med mexicansk kyllingfyll

Tortillas fylt med så mye godt som her er et vellykket alternativ til taco

Å servere kyllingen på mexicansk vis, er en god erstatning eller variasjon til taco.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rabarbra er perfekt i en margarita
Ukens drink
Rabarbramargarita med og uten alkohol

Rabarbra er perfekt i en margarita

Denne lekre drinken kan også lages som en alkoholfri utgave til de som vil slippe, minste og de som kjører.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her