Lasagne på en enkle måten
Foto: Zufar Kamilov

Lasagne på en enkle måten

Dette er en smakfull lasagne som du riktig nok bruker litt tid på, men det får du du setter den på bordet og smaker.

Fremgangsmåte

Smelt smør i en gryte. Ha i mel og rør godt. Spe med melk (kok opp hver gang) til sausen er passe tykk.

Ta gryta av plata og ta i 3 toppede spiseskjeer ost.

Stek sjampingjongene. Ha i kjøttdeigen og løken, krydre etter smak (eks. peppermix, tacokrydder el. chilisaus).

Mot slutten av stekingen ha i litt vann og tomatpure el. Italian smashed tomatoes (pasta saus). Bruk olivenolje til stekingen.

Platene legges i kaldt vann i ca. 15 min. Alt legges i ildfast form, lagvis: Kjøtt - saus -  plater - saus -kjøtt - pasta - saus -kjøtt - pasta - saus -kjøtt - pasta - saus - ost.

Stekes ved 225 grader i 30 - 45 min. Når den blir gylden, legg over folie.

De beste pastaoppskriftene finner du her

Alt om pasta finner du i Apéritifs pastaguide

Parmesan - pastaens perfekte tilbehør

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Øystein Mikkelsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag
Dagens rett

Gjør noe ekstra eksotisk ut av neste kyllingmiddag

Kyllingfilet penslet med chilimarinade gir det lyse kjøttet et ekstra kick. Prøv denne herlige oppskriften nå i helgen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her