Lett å lage sjokolademousse
Hege Mæhre

Lett å lage sjokolademousse

Denne sjokolademoussen klarer alle å lage. Dessuten er den rask å tilberede.

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i en kopp med kaldt vann. Visp egg og sukker og kakao i en kasserolle til det ikke er klumper. Tilsett melk og la det koke til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinplatene, og rør i forsiktig.

Ta kasserollen av platen. Avkjøl.

Pisk krem. Bland kremen i resten av massen. NB. Blandes det når det er kaldt, blir det skikkelig mousse, hvis det blandes når det er varmt, blir det en tofarget dessert, med sjokoladepudding nederst, og sjokoladekrem øverst.

Fordel i porsjonsskåler eller hell i en stor serveringsbolle.

Tips:
Pynt gjerne med litt krem hvis ønskelig, og det kjempegodt med litt vaniljesaus på.

Her ligger det mange oppskrifter på forskjellige sjokolademousse

 Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Hege Mæhre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winedinner 08. november i Oslo

Klassisk Bordeaux møter sesongens beste råvarer på Klosteret

Utforsk historien til vinprodusenten Thomas Barton mens du nyter de klassiske Bordeaux-vinene sammen med førsteklasses mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch
+
Godbiter i pollisten

Nå er også denne tyske hemmeligheten å få i Norge - og med klar burgundsk touch

En svært tradisjonsrik druesort som i ny fortolkning har gitt dette for oss hittil ukjente området ny energi.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her