Lettsaltet røkt lammelår
Foto: Matprat/Kim Holthe

Lettsaltet røkt lammelår

Lettsaltet og røkt lammelår er deilig, rustikk og smakfull mat som er perfekt å servere til dine og gjestene dine.

Fremgangsmåte

Stikk steketermometeret i den mest kjøttfulle delen av låret. Legg i en kjele med kokende vann og la lammelåret trekke til termometeret viser ca. 72° C. Vannet skal såvidt dekke kjøttet. Eller du kan pakke lammelåret inn i aluminiumsfolie og "koke" det i stekeovnen på 125° C.

For å få ekstra god smak på kraften kan du godt tilsette løkringer eller purreringer.

Lammelåret serveres med nykokte poteter og kålrotstappe.

Tips: Lammelåret kan naturligvis spises kaldt også, da smaker det med Waldorfsalat til.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen