Mac and cheese med øl
Apéritif

Mac and cheese med øl

Denne oppskriften på mac & cheese inneholder øl og både varmer sjelen og metter magen. Prøv den om du vil imponere vennene dine, og husk å servere øl ved siden av.

Fremgangsmåte

Oppskriften passer for 2 svært sultne, eller 3 litt sultne. Det kan virke som det er mye saus i forhold til pasta, men i ovnen vil denne trekke inn i makaronien og gi den en ekstra god smak. 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Kok makaroni noen minutter, og hell av vannet mens makaronien fremdeles har en fast kjerne.
  3. Smelt smøret i en kjele.
  4. Når smøret er smeltet og bobler, tilsett melet og rør godt i et par minutter.
  5. Tilsett fløte/melk litt og litt, og rør godt.
  6. Tilsett øl og sennep når du har fått en jevn, tykk saus. La det koke sammen et minutt.
  7. Tilsett ost. Her kan du velge dine favorittoster, og jo mer, desto bedre.
    Ta vare på en håndfull til topping. Rør godt mens osten smelter.
  8. Smak til med salt og pepper. Avhengig av ostene du velger, kan denne oppskriften tåle godt med både salt og pepper.
  9. Tilsett makaronien i ostesausen og hell over i en ildfast form.
  10. Strø over resten av osten.
  11. Stek i ca. 30 minutter, til osten bobler og er gyllen.
  12. La formen hvile noen minutter før servering.

Her finner du andre deilige gratinerte retter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her