Meatball Sub – kjøttboller i brød
Foto: LauriPatterson

Meatball Sub – kjøttboller i brød

Denne amerikanske favoritten kan bli din også. Kjøttboller, tomatsaus og smeltet ost i brød. Nam.

Fremgangsmåte

  1. Tomatsaus: Varm olje og smør i en tykkbunnet kjele ved middels varme.
  2. Tilsett finhakket hvitløk og løk og stek mykt i noen minutter.
  3. Tilsett tomatpure og la surre ett minutt.
  4. Tilsett så tomater, sukker og chilipulver.
  5. Kok videre til en tykk saus, 10-12 minutter. Smak til med salt og pepper. Hold varm.
  6. Kjøttboller: Bløt brødsmulene i melk.
  7. Ha dem i en bolle med kjøttdeig, kokt skinke i små terninger, persille, løk, salt og pepper.
  8. Bland godt. Form 8 kjøttboller.
  9. Varm olivenolje i en stekepanne og stek bollene på alle sider.
  10. Legg dem i tomatsausen og kok opp. Hold varm.  
  11. Legg pølsebrødene på et stekebrett med bakepapir.
  12. Fordel kjøttboller og saus på pølsebrødene og legg osteskive på toppen.
  13. Stek ved 180 grader i 5 minutter til osten har smeltet.
  14. Dryss over finhakket persille.

Tips: Bruk gjerne grillelement til den siste finishen.

Flere spennende retter med kjøttboller

Slik lager du pølsebrød selv

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap
Dagens rett
Salat med asparges, lune poteter og makrell

Forsmak på sommeren har vel alle fått nå, men her åpner vi også for sommerlig latskap

Asparges, små søte poteter, jordbær og makrell, det er sommermat det. Som ikke krever særlig innsats, men som smaker perfekt enten gradestokken viser full sommer eller fortsatt vår.  

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her