Mørk nougat
Foto: Alf Börjesson

Mørk nougat

Hva er bedre til kaffen enn mørk nugat? Du behøver slettes ikke kjøpe den. Du lager dens selvfølgelig selv med denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Riv skallet av appelsinen fint (etter å ha vasket og tørket den). Bland med mandlene og korianderfrøene.

Varm opp honningen i en tykkbunnet kjele, helst av kopper, over middels varme. Rør hele tiden med en treskje mens den koker opp. Når den koker, tilsettes mandelblandingen.

Fortsett å røre hele tiden mens blandingen koker helt til blandingen er blitt passe dyp brun; det kan ta opp til 45 minutter avhengig av hvor sterk varme du bruker. Pass imidlertid på at varmen ikke blir for sterk slik at karamellen blir brent.

Ta av platen og fortsett å røre til karamellen er lunken.

Hell blandingen i en kakeform kledd med vanlig bakepapir. Legg bakepapir på toppen og plasser først en skjæreplate og dernest en tallerken el.l. på toppen. Sett i kjøleskap i minst 12 timer.

Dypp formen i kokende vann for å løsne fra papiret. Skjær i passende biter og legg på et serveringsfat.

Lag din egen deilige konfekt

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her