Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe
Foto: from_my_point_of_view

Mulligatawny - Angloindisk kyllingsuppe

Du husker kanskje mulligatwanysuppen fra grevinnen og hovmesteren? Dette er en herlig og smaksrik kyllingsuppe fra Britisk India med karri, linser og deilig kokosnøtt. Gjør som grevinnen og nyt den med sherry i glasset, eller velg en av våre mange andre drikkeforslag.

Fremgangsmåte

Varm 1 spiseskje stekeolje i en stor støpejernsgryte over middels varme. Tilsett løk, selleri, gulrot og stek blankt. Ha i hvitløk og stek ytterligere 1 minutt.

Dytt grønnsakene til en side av gryten og tilsett den gjenværende 1ss med stekeolje. Dryss garam masala, karri, gurkemeie, spisskummen og cayennepulver, sammen med en god klype salt over oljen og rør sammen til du får en litt tykk paste, før du blander den med resten av grønnsakene.

Rør inn røde linser og kyllingkraft. Skru opp varmen til medium-høy og kok opp suppen. Tilsett så ris, epler og gylne rosiner og skru varmen ned til medium-lav. Dekk gryten delvis med lokk og kok i 15 minutter.

Ha i kokosmelk. (Om du ønsker en glatt suppe kan du kjøre suppen jevn med en stavmikser nå.) Tilsett kyllingen og la den koke i suppen til den er gjennomkokt, ca 7 minutter. Smak til med salt og pepper. Dra gryten av platen og tilsett limejuice. Server suppen med hakket koriander og cashewnøtter. 

Tips:
Mulligatawny kan lages vegansk. Bytt ut kyllingkraft med grønnsakskraft og kylling med gresskar. Gresskaret trenger da en koketid på ca 10-15 minutter. 

Se alt det gode du kan lage med løk i

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her