Nduja-bakt torsk med hvit bønnestuing, sitron og persille-gremolata
Foto: Steve Lee/Norges Sjømatråd

Nduja-bakt torsk med hvit bønnestuing, sitron og persille-gremolata

Den søritalienske chilipølsen nduja setter sitt særpreg på denne torskeretten.

Fremgangsmåte

Nduja-bakt torsk:
Sett ovnen på 190 grader/170 ved varmluft. Del torsken i 130 grams biter.

Legg dem på et smurt bakepapir. Smør nduja på toppen av hver bit.

Bak i 12-15 minutter til torsken er gjennomstekt og ndujaen har tatt farge. Hold varm.

Hvit bønne-stuing:
Finhakk hvitløken og sjalottløken. Skjær selleri i tynne skiver.

Varm olivenoljen I en stor stekepanne og stek løk, hvilløk, selleri og timian i 3-4 minutter uten at noe tar farge.

Tilsett vermuten og skru opp varmen slik at væsken fordamper. Reduser til halvparten gjenstår.

Hell bønnene i et dørslag og skyll godt. La dryppe av.

Rør bønnene inn i blandingen sammen med laurbærblad og kraft. Skru ned varmen og la det hele godgjøre seg i 15-20 minutter.

Gremolata:
Finhakk bladpersille og riv hvitløken. Press sitronen og bland alt i en bolle som settes til side.

Rør inn spinaten i stuingen, smak til med salt og pepper og fjern fra varmen.

Servering:
Server torsken oppå bønnestuingen og hell gremolata over.

Har du Lyst på en annen rett med torsk finner du veldig mange her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her