Orecchiette med burrata, ovnsbakte tomater og mandelpesto
Apéritif

Orecchiette med burrata, ovnsbakte tomater og mandelpesto

Orecchiette betyr "små ører" på italiensk og beskriver utseende til denne pastatypen. Kombinert med få og smaksrike ingredienser er dette en herlig rett fra det sør-italienske kjøkkenet.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 120°C

Bland sammen cherrytomater, extra virgin olivenolje og oregano i en bolle. Smak til med salt og pepper. Ha tomatene over på et stekebrett med bakepapir og bak tomatene til det er tørket ut, tar ca 90 minutter.

Lag mandelpesto ved å knuse mandler, basilkumblader og en klype salt i en morter. Tilsett litt olivenolje litt etter litt til pestoen kommer sammen. Det kan hende du ikke trenger hele 3 spiseskjeer. Tilsetter du for mye oliven olje kan pestoen fort få en uappetittelig sort farge. Når pestoen har kommet sammen til en paste, tilsett parmesan og sett til side.

Lag orechiette ved å forme melet til et lite tårn på en ren kjøkkenbenk. Lag et lite søkk i melet og tilsett litt og litt vann, mens du blander inn mel fra sidene av tårnet med en gaffel til du har en deig. Strø litt mel over kjøkkenbenken og elt for hånd til du har en glatt og fast deig, ca 10-15 minutter.  Pakk deigen i plastfolie og la hvile i romtemperatur i 30 minutter. 

Del deigen i fire og la den resterende deigen være tildekket av plast så den ikke tørker ut. Rull deigen ut til en lang pølse, ca 1 cm i diameter, og kutt den i 1 cm lange biter. Pass på at benkeplaten har godt med mel på seg.  Form orechiette ved å Legg pastabiten horisontalt mot deg med den flate siden opp. Dytt en smørkniv i kanten lengst fra deg og dra kniven mot deg, slik at deigen krøller seg rundt og over kniven. Dytt forsiktig deigen av kniven og brukt tomlene til å vrenge "øret." Ha over på et melet brett. Fortsett til du har formet all pastadeigen. 

Kok opp en stor kjele med godt saltet vann. Kok orchiette al dente, ca 3 minutter. Hell av pastavannet og ha pastaen tilbake i kjelen sammen med pestoen og bland godt sammen. Rør inn de ovnsbakte tomatene og burrataen. Server umiddelbart med ekstra frisk basilikum. 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her