Ovnsbakt gresskarfondue

Ovnsbakt gresskarfondue

Fremgangsmåte

Ostefondue:
Gni en kjele med hvitløk. Tilsett hvitvin, pisk inn maisenna og kok veldig forsiktig opp mens du rører godt, men ikke la det koke. 

Tilsett osteterningene litt etter litt mens du skrur opp varmen og rører forsiktig. Men massen må ikke koke. Skru av platen og tilsett kirschen. Rør godt.

Gresskaret:
Skjær av stilken slik at du får en stor nok, men ikke for stor åpning. Grav ut frøene og «trådene». Innmaten skal være igjen. 

Hell oppi ostefonduen og topp med baguetteskivene.

Sett gresskaret i en ildfast form på en av de nedre rillene og stek i 30-40 minutter ved 190 grader. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i kirsch, kan du bruke et annet fruktdestillat. I «verste» fall vodka. Da får du ikke smaken, bare alkoholen som i dette tilfellet gir den fete massen litt friskhet. 

Tips2:
Du kan også tørke baguetteterningene i ovnen, tre dem på fonduespyd og dyppe dem i ostesausen. 

Prøv denne kirschen

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen