Ovnsbakt høyrygg
Apéritif

Ovnsbakt høyrygg

Et skikkelig godt og høstpreget kjøttmåltid er ovnsbakt høyrygg. Den tar tid å lage, men vi garanterer at du får valuta for jobben. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time.
  2. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  3. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksfedd i stekepannen i olivenolje i 3-4 minutter.
  4. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  5. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper.
  6. Sett inn et steketermometer.
  7. Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stek i 2-3 timer ved 125 grader, til kjøttet er mørt og termometerer når 65 grader.
  8. Ta ut formen og pensle med olivenolje et par ganger i løpet av steketiden, også for at pannen ikke skal koke tørr og for å sjekke kjernetemperaturen.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her