Ovnsbakt pepperkveite
Foto: Alf Börjesson

Ovnsbakt pepperkveite

Det høres kanskje komplisert ut å helsteike en kveite. Du trenger småkveite eller hellebarn som den ofte kalles. Ovnsbakt pepperkveite er enklere enn du tror.

Fremgangsmåte

Rens og vask fisken. Skrubb skinnet godt.

Snitt opp ryggskinnet i passe store ruter. Pensle fisken rikelig med olje og saften av èn sitron. Dryss på salt og peppermix.

Legg fisken på bakepapir i en langpanne og bak den ved 220 grader i 25 - 40 minutter, avhengig av størrelse.

Fisken skal løsne fra ryggbeinet når den er ferdig.

Serveres med persillesmør, kokte poteter, dampede grønnsaker og kraften fra pannen. Dryss gjerne hakket persille på fisken før den settes hel på bordet.

Andre gode oppskrifter med kveite

Tips: Her kan du gjerne bruke annen flat fisk slik som rødspette eller sandflyndre hvis du ikke får tak i småkveite.

Sendt inn av Norges sjømatråd

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen