Ovnsbakte grønnsaker med pølser
Foto: Istock

Ovnsbakte grønnsaker med pølser

Legg pølsene i en form med masse grønnsaker og på 20 minutter kan du servere en deilig middag til fire.

Fremgangsmåte

  1. Skjær poteter, squash og rødløk i skiver.
  2. Del tomater i to.
  3. Legg alt i en ildfast form sammen med noen fedd hvitløk.
  4. Hell over olivenolje blandet med sriracha eller friskhakket chili.
  5. Dryss over litt salt og pepper og grovhakket bladpersille. 
  6. Stekes på 200 grader i ca 15-20 minutter.
  7. Skjær pølser i skiver.
  8. Ta ut formen og legg pølsene oppå grønnsakene. 
  9. Stek videre i 5-10 minutter avhengig av om pølsene er kokte/røykte eller rå. 

Server gjerne  med  hjemmelaget pesto.

Tips: Om du har litt slappe grønnsaker i skuffen, enten det er gulrøtter eller beter, passer det fint å inkludere dem i denne retten. 

Frys ned høstens beste grønnsaker

Alle de gode pølseoppskriftene finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her