Pannegrillet lammefilet av utegangarsau fulgt av grønnsaksragu, potet- og kantarellterte, rosmarinsmør
Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Pannegrillet lammefilet av utegangarsau fulgt av grønnsaksragu, potet- og kantarellterte, rosmarinsmør

Du kan grille lammefiletene i en panne. Her får du oppskriften på det hele som skal til for å lage et festmåltid.

Fremgangsmåte

Lammefilet:
Vend filetene i olivenolje og krydre med sort kvernet pepper, rosmarin og salt. Grill i grillpanne i 5 min. på hver side. Pakk kjøttet i aliminumsfolie og la det hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.
 
Grønnsaksragu:
Freses i smør og olivenolje til "al dente". Krydres med kvernet hvit pepper, strø Maldonsalt over ved servering.
 
Potet- og kantarellterte:
Bruk en terteform 25- 28 cm i diameter. Bland smør og mel. Tilsett vann og rør med hendene til en smidig smet. La stå i en time på kjøl, før den kjevles ut og has i terteformen og stekes i 200 gr. i 10 min.
 
Fyllet:
Kutt løken og kok den myk i melken og fløten. Ha løkblandingen med dillen i en mikser og miks til en fin pure. Bland i egg og kjør igjen. Smak til med nykvernet hvit pepper og salt.

Fordel kantareller, poteter og purreløk i den ferdigsteket terteformen, slå over egg -og løkblandingen. Stekes i ovn 175 gr i ca. 30 min. til midten har samme konsistens som kantene.

Rosmarinsmør:
Balsamico slås over alle ingrediensene. La stå og trekke i 1 time ved middels varme. Tilsett det varme smøret, og varm opp til kokepunktet.

Sendt inn av Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her