Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
php2tuaq2.jpg
Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Pannegrillet lammefilet av utegangarsau fulgt av grønnsaksragu, potet- og kantarellterte, rosmarinsmør

Du kan grille lammefiletene i en panne. Her får du oppskriften på det hele som skal til for å lage et festmåltid.

Fremgangsmåte

Lammefilet:
Vend filetene i olivenolje og krydre med sort kvernet pepper, rosmarin og salt. Grill i grillpanne i 5 min. på hver side. Pakk kjøttet i aliminumsfolie og la det hvile i 5 minutter før det skjæres i skiver.
 
Grønnsaksragu:
Freses i smør og olivenolje til "al dente". Krydres med kvernet hvit pepper, strø Maldonsalt over ved servering.
 
Potet- og kantarellterte:
Bruk en terteform 25- 28 cm i diameter. Bland smør og mel. Tilsett vann og rør med hendene til en smidig smet. La stå i en time på kjøl, før den kjevles ut og has i terteformen og stekes i 200 gr. i 10 min.
 
Fyllet:
Kutt løken og kok den myk i melken og fløten. Ha løkblandingen med dillen i en mikser og miks til en fin pure. Bland i egg og kjør igjen. Smak til med nykvernet hvit pepper og salt.

Fordel kantareller, poteter og purreløk i den ferdigsteket terteformen, slå over egg -og løkblandingen. Stekes i ovn 175 gr i ca. 30 min. til midten har samme konsistens som kantene.

Rosmarinsmør:
Balsamico slås over alle ingrediensene. La stå og trekke i 1 time ved middels varme. Tilsett det varme smøret, og varm opp til kokepunktet.
 

Sendt inn av Jon og Anna Aga, Vega Havhotell

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her