Paprika fylt med tørrfisk eller klippfisk
Aperitif

Paprika fylt med tørrfisk eller klippfisk

Denne retten er rett inspirert av en spansk klassiker.

Fremgangsmåte

  1. Rens den utbløtte tørrfisken eller klippfisken for skinn og bein og skjær den i små biter. Kok fisken i vann (lett saltet om du bruker tørrfisk).
  2. Varm olje i en stekepanne og tilsett bacon skåret i terninger og finhakket løk. Ha i den kokte fisken. Tilsett salt og pepper og nesten ferdig kokt ris samt 1 fedd finhakket hvitløk. Rør om og hold varm.
  3. Skjær av toppen på paprikaene og rens dem godt innvendig.
  4. Ha fyllet i paprikaene og hell over litt olje og hvitvin.
  5. Sett dem i en form og dekk med alu-folie eller et lokk.
  6. Stek dem i en varm ovn til paprikaene er passe myke. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av størrelsen på paprikaene.

Tips: Til denne retten passer de søte spisse paprikaene best.

Tips nDu kan fint bruke rester av kokt torsk i denne retten. 

Mange deilige retter med tørrfisk finner du her

Har du lyst til lage noe annet med klippfisk så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her