Rens den utbløtte tørrfisken eller klippfisken for skinn og bein og skjær den i små biter. Kok fisken i vann (lett saltet om du bruker tørrfisk).
Varm olje i en stekepanne og tilsett bacon skåret i terninger og finhakket løk. Ha i den kokte fisken. Tilsett salt og pepper og nesten ferdig kokt ris samt 1 fedd finhakket hvitløk. Rør om og hold varm.
Skjær av toppen på paprikaene og rens dem godt innvendig. Ha fyllet i paprikaene og hell over litt olje og hvitvin. Sett dem i en form og dekk med alu-folie eller et lokk. Stek dem i en varm ovn til paprikaene er passe myke. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av størrelsen på paprikaene.
Tips: Til denne retten passer de søte spisse paprikaene best.
Tips nDu kan fint bruke rester av kokt torsk i denne retten.
Mange deilige retter med tørrfisk finner du her
Har du lyst til lage noe annet med klippfisk så se her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig