Paprika fylt med tørrfisk eller klippfisk
Aperitif

Paprika fylt med tørrfisk eller klippfisk

Denne retten er rett inspirert av en spansk klassiker.

Fremgangsmåte

  1. Rens den utbløtte tørrfisken eller klippfisken for skinn og bein og skjær den i små biter. Kok fisken i vann (lett saltet om du bruker tørrfisk).
  2. Varm olje i en stekepanne og tilsett bacon skåret i terninger og finhakket løk. Ha i den kokte fisken. Tilsett salt og pepper og nesten ferdig kokt ris samt 1 fedd finhakket hvitløk. Rør om og hold varm.
  3. Skjær av toppen på paprikaene og rens dem godt innvendig.
  4. Ha fyllet i paprikaene og hell over litt olje og hvitvin.
  5. Sett dem i en form og dekk med alu-folie eller et lokk.
  6. Stek dem i en varm ovn til paprikaene er passe myke. Det tar ca 30-40 minutter avhengig av størrelsen på paprikaene.

Tips: Til denne retten passer de søte spisse paprikaene best.

Tips nDu kan fint bruke rester av kokt torsk i denne retten. 

Mange deilige retter med tørrfisk finner du her

Har du lyst til lage noe annet med klippfisk så se her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her