Pasta med fisk og ostesaus
godfisk.no

Pasta med fisk og ostesaus

Plukkfisk er inspirasjonen til denne retten. Ofte var det rester av fiskemiddagen som ble til denne barnevennlige retten. Med pasta og ost blir den enda mer barnevennlig.

Fremgangsmåte

  1. Skjær fisken i strimler.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken. 
  3. Skjær løk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank.
  4. Legg grønnsakene til side og surr klippfisken i litt olivenolje til væsken har fordampet.
  5. Ostesaus:
    Smelt smør, tilsett muskat og deretter hvetemel, og la surre i ca. 2 minutter.
  6. Spe med melk, litt om gangen, og rør godt. Kopp under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter.
  7. Tilsett revet ost og matfløte. Sausen må ikke koke etter osten er tilsatt. Smak til med salt og nykvernet pepper. 

Server med timianblader drysset over.

Tips:
For ekstra smak, kan du toppe med sprøstekt bacon. 

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Flere oppskrifter som barna opplagt vil like

Her er alt du behøver å vite om pasta

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her