Pasta med skjell (Spagetti a la vongole)
Foto: Istock

Pasta med skjell (Spagetti a la vongole)

Fremgangsmåte

Ta hjerteskjellene og legg i saltvann noen timer får å få ut all sand og rusk. Varm opp litt olivenolje, hakk løk og hvitløk og fres forsiktig, må ikke bli brunt/brent. Ha i skjellene, hell på hvitvin og Pernod og damp til alle skjellene har åpnet seg. Bruk en vid kasserolle! Ta opp skjellene og kast alle som ikke er åpne og sørg for å få opp all skjellmat som har falt ut i kraften. Sil kraften, ha i boksen med tomater, finhakket persille og en fiskebuljongterning. La det koke inn. Skal ikke være for mye væske.

Pastaen:
Kok opp vann, ha i litt olivenolje, det gjør at pastaen ikke blir vassen. Bruk den ferske Nero-pastaen. La pastaen koke i 3½ min. - ikke lenger! Ta innmaten ut av skjellene og ha i sausen, la de bli varme, men de må ikke koke. Hell over pastaen. Serveres med en godt hvitvin og godt brød til.

Sendt inn av Mette Mørck Helland

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her