Pekingand crispy duck
Foto: Istock

Pekingand crispy duck

Pekingand eller Crispy duck er en deilig rett med mange spennende smaker, og med den møre og sprø anden får du et festmåltid.

 

Antall porsjoner

6

Tilberedning

2 timer

Ingredienser

Fremgangsmåte

Du trenger en hel and ca 2 ½ kg .

Klipp av vingespissene på anden og fjern fettklumper i åpningen bak.

Kok den så opp i vann 2-3 minutter, ta opp og la den renne godt av. Tørk godt med kjøkkenpapir.

La g maltsukkervann av kinesisk maltsukker, maltekstrakt eller honning utrørt i vann. Pensle anden med dette mens skinnet fortsatt er varmt.

Heng til tørk på et kjølig og luftig sted, gjerne natten over. Desto tørrere and blir desto sprøere blir stekeskorpen.

Stek anden på rist midt i ovnen på 200 grader i ca 1 ½ time uten å snu den. Du skal heller ikke øse kraften over.

Når anden er ferdig stekt skjæres først skinnet opp i skiver, deretter kjøttet i tynne strimler, dette legges på fat hver for seg

Varm kinesiske pannekaker (fåes kjøp i asiatiske butikker). Smør en pannekake med andesaus, legg på skinn og kjøtt samt noen strimler med agurk og vårløk. Rull sammen og spis med fingrene.

Pekingandesaus

Kinesiske pannekaker

Mange asiatiske retter venter på at du skal forsøke dem

Sendt inn av Gårdsand

4
4/5 etter 177 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her