Pot au Feu
Foto: lenazap

Pot au Feu

Pot au feu er en fransk klassiker som trenger noen timer på kokeplaten. Men den er verd å vente på. Mens du venter kan du spille høy musikk eller gå en tur.

Fremgangsmåte

Vask, skrell og rens alle grønnsakene bortsett fra løken og skjær alt i terninger/skiver på ca 3x3 cm.

Stikk nellikspikrene i løken. Kok opp vann i en stor gryte. Ha i de oppkuttede grønnsakene samt løken.

Ha i kjøttet som er skåret i terninger a 5x5 cm. Eventuelle beinbiter skal også med. Ha oppi margbeinene. Bind sammen urtene eller legg dem i gryta. Kok opp og skum av. La småkoke/trekke i 2,5 timer. Den siste timen kan du tilsette endivesalat om du ønsker å ha det med.

Skum av underveis. Smak til med salt og pepper. Server varm med flatbrød eller landbrød. 

Tips:
Får du ikke tak i margbein, kan du velge storfekjøtt med bein. Beregn da litt mer.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen