Råstekt nepe med auberginesaus

Fremgangsmåte

Skjær nepene i "potetskiver". Bland med olje og ha i en ovnsfast form. Dryss over havsalt og stek i ovn ved 200-220 grader til pent brune (30-40 minutter).

Sett ovnen på 220 grader. Vend auberginene som de er i olivenolje. Gjør det samme med hvitløken. Ha alt sammen med olje i en ovnsfast form. Sett i ovnen i 40-50 minutter til auberginene "faller sammen". Avkjøl noe. Ta skall/skinn av auberginer og hvitløk. Ha i et dørslag slik at overflødig væske kan renne av. Ha i en foodprocessor sammen med tahina, saft av 1 sitron, kummin og 2 ss olivenolje. Kjør til puréen er glatt. Smak til med (evt. mer) sitron, salt og pepper. Tilsett koriander til slutt. Server sammen med de råstekte nepeskivene som en grønn forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen