Varm olje i en gryte, tilsett sjalottløk og surr til den er myk.
Tilsett ris og surr videre på middels varme under stadig omrøring i 1 minutt. Tilsett vin og kok til den er absorbert i risen.
Spe med fløte og kraft, litt om gangen, under omrøring.
Etter hvert som risen tykner til grøtkonsistens tilsettes mer væske. Mengden væske avhenger av kvaliteten på risen.
Det tar normalt 15-18 minutter å koke risen. Bruk middels varme og rør hele tiden med en tresleiv.
Risen er ferdig når den har en ørliten rå kjerne i midten og har konsistens som tynn grøt - er den for tykk, tilsettes mer væske.
Parmesan, smør, tomat, basilikum og krabben tilsettes straks før servering. Server med en gang, gjerne med noen krabbeklør og tynne skiver av parmesan på toppen.
Her finner du alle våre risretter
Se hvordan du koker og renser krabbe her
Lekre krabberetter finner du her
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.