Rens soppen og del den i biter.
Fres sopp, ris og sjalottløk i olivenolje til risen er godt dekket av olje og løken blank.
Tilsett hvitvin, rør rundt med en sleiv eller slikkepott hele tiden.
Tilsett vann (eventuelt kraft eller buljong), litt av gangen, under stadig omrøring.
Risen er ferdig når den er myk, men den bør ha en litt hard kjerne. Vend inn smør og parmesan. Smak til med salt.
Lag et snitt i cherrytomatene. Dypp dem 5 sek i fosskokende vann. Avkjøl straks i isvann. Fjern mesteparten av skinnet.
Servér risottoen straks den er ferdigkokt med cherrytomater og en rå eggeplomme.
Tips: Hvis du ønsker en fyldigere smak kan du bruke en tynn kyllingkraft i stedet for vann.
Tips: Til risotto kan det gjøre seg med noen biter med en helt annen konsistens. Du kan for eksempel tørke litt spekeskinke i ovnen til den er skikkelig god og sprø.
Mange flere oppskrifter med risotto
Her er alt du trenger å vite om pasta
Her finner du veldig mange oppskrifter med pasta
Se alle våre andre oppskrifter med sopp
Er du i tvil? Dette er de åtte sikre matsoppene
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig