Rognkaker

Rognkaker

Rogn kan brukes til mer enn kaviar - i skreisesongen er rognkaker en gammel tradisjon for Vesterålen og Lofoten-

Fremgangsmåte

Skjær et snitt i rognposen og skrap ut rognen. Fjern eventuelle blodårer og andre urenheter. Kok potetene og skrell dem. Knus potetene fint og bland med rogn, egg, salt, potetmel og sort pepper. Varm litt smør i en stekepanne og stek rognkakene på medium varme. Røra skal være tykk, men litt flytende.

Den vil renne litt utover i panna før den setter seg. Er den for rennende kan den justeres med litt potetmel. Stek rognkakene gylne og server med råkost, kokt potet og smeltet smør eller baconfett.

Oppskriften er hentet fra kokeboka Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen er finalist i Beste Norske Kokebok 2020

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Halvar Ellingsen, Tradisjonsmat fra Lofoten og Vesterålen

5
5/5 etter 11 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen