Salat med sprø parmaskinke, fiken- og klementindressing
Foto: www.matsdreyer.no

Salat med sprø parmaskinke, fiken- og klementindressing

En salat med julesmaker fungerer i hele den kalde tiden.

Fremgangsmåte

Start med å sprøsteke skinkeskivene. Legg dempå bakepapir og stek dem i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er gylne og sprø. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Skrell klementinene med en kniv. Skjær ut klementinbåtene og ha dem i en bolle. Klem saften fra klementinrestene over klementinbåtene. Ha olivenoljen i bollen.

Riv mozzarellaen i grove biter og anrett på et fat sammen med fiken, rødløk og ruccola. Vend forsiktig inn klementindressingen.

Ha over sprøstekt parmaskinke før servering.

Se andre salatoppskrifter med spekeskinke 

Her finner du over 1000 salatoppskrifter 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Prosciutto di Parma

5
5/5 etter 12 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen