Sennep- og persillefylt lammestek
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Sennep- og persillefylt lammestek

Få ting smaker bedre enn en skikkelig lammestek. Når du tillegg fyller den med sennep og persille når steken nye høyder.

Ingredienser
1 benfri lammestek
2 ss grov sennep
1 ss honning 
2 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
800 g partypotet
2 ss olivenolje
1 ss paprikapulver
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
Stekt sopp:
12 friske sjampinjong
1 ss margarin
1 ss salt
¼ ts pepper
 
Gratinert fennikel:
 2 fennikler delt i to
1 l vann
100 g parmesan
 
Saus:
 2 sjalottløk
½ ts salt
1 ss margarin
1 dl soyasaus
2 ss grov sennep
2 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer.
 
Vask potetene og legg dem i en ildfast form. Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa). La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjører det opp.
 
Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler.
 
Tilbehør:
Soppen stekes rett før servering. Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann. Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler.
 
Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør. Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt. Ha i sjyen fra steken i sausen.
 
Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek.
 
Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ikke tid til gjærbakst? Null stress med denne oppskriften
Ukens kake
Flate brød fra stekepanne

Ikke tid til gjærbakst? Null stress med denne oppskriften

Disse syrlige, lett krydrete brødene inspirert av svensk tradisjon har utrolig mange bruksområder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne er en av de mer enn 500 vinene de blir slåsskamp om den 9. februar
+
Tester
73 nyheter testet spesialpol Burgund februar 2023

Denne er en av de mer enn 500 vinene de blir slåsskamp om den 9. februar

Når drøyt 500 viner inkludert noen av vinverdenens aller mest etterspurte rødviner, legges ut for salg til priser det går gjetord om også i utlandet, ja, da blir det kamp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs Vinskole

Øk din vinkunnskap med Apéritifs vinskole

Å kunne noe om vin blir stadig viktigere. Apéritifs Vinskole går over fem kvelder og gir deg en grunnleggende forståelse av vinens verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det ble sølv i Bocuse d'Or selv med et gullegg på tallerkenen

Filip August Bendi sikret den tredje norske sølvmedaljen noensinne med en treretters barnemeny med et gullegg i midten og en breiflabb som har satt standard for denne råvaren i lang tid framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager
Dagens rett
Ovnsbakte pølser og grønnsaker

Slik får du brukt opp grønnsaker som har sett sine beste dager

Denne retten kan lages med eller uten pølser. Det viktigste er å ikke kaste grønnsaker som er litt myke eller skrukkete.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik velger du vin til skrei
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til skrei

Det er fristende å velge rødvin til skreien i vintermørket i Norge, men hva passer egentlig best?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her