Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Sennep- og persillefylt lammestek
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Sennep- og persillefylt lammestek

Få ting smaker bedre enn en skikkelig lammestek. Når du tillegg fyller den med sennep og persille når steken nye høyder.

Ingredienser
1 benfri lammestek
2 ss grov sennep
1 ss honning 
2 ss hakket bladpersille
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
800 g partypotet
2 ss olivenolje
1 ss paprikapulver
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
 
Stekt sopp:
12 friske sjampinjong
1 ss margarin
1 ss salt
¼ ts pepper
 
Gratinert fennikel:
 2 fennikler delt i to
1 l vann
100 g parmesan
 
Saus:
 2 sjalottløk
½ ts salt
1 ss margarin
1 dl soyasaus
2 ss grov sennep
2 ½ dl matfløte

Fremgangsmåte

Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer.
 
Vask potetene og legg dem i en ildfast form. Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 200 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa). La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjører det opp.
 
Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler.
 
Tilbehør:
Soppen stekes rett før servering. Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann. Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler.
 
Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør. Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt. Ha i sjyen fra steken i sausen.
 
Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek.
 
Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Rømmegrøt og 17. mai: Du trenger bare en boks seterrømme, mel og melk. Vips så er den ferdig

Men prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten
Dagens rett
Kyllingfilet i balsamicosaus

Lag denne smakskraftige innpakningen for kyllingfileten

Balsamico sørger sammen med mange andre ingredienser for det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak
Dagens rett
Surdeigpannekaker med grillet pak choy, hummus og aioli

Har du surdeig til overs, får pannekakene ekstra mye smak

Byggmel gjør dem ekstra saftige og mettende. Og toppingen kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mot slutten av skreisesongen får delikatessen en vårlig innpakning
Dagens rett
Skrei med pastasalat og parmesansaus

Forsiden akkurat nå - 4

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før
Dagens rett
Kveite som wienerschnitzel

Wienerschnitzel slik du aldri har smakt den før

Når du bruker kveite istedet for kalv, blir denne klassiske og ganske enkle oppskriften en riktig så feststemt rett.

Les hele saken

Your session has expired. The page has been automatically refreshed to generate a new session.

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her