Sennep- og persillefylt utbenet lammestek
Foto: Matprat/Studio Dreyer-Hensley

Sennep- og persillefylt utbenet lammestek

Få ting smaker bedre enn en skikkelig lammestek. Når du tillegg fyller den med sennep og persille, når smaken nye høyder.

Fremgangsmåte

  1. Sennep, honning, persille, salt og pepper blandes og smøres på innsiden av steken. Rull sammen og knyt igjen steken med bomullstråd, sett i et steketermometer. 
  2. Vask potetene og legg dem i en ildfast form.
  3. Ha over olje og krydder og stek potetene sammen med steken på 180 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 63 grader (rosa). 
  4. La kjøttet hvile i minst 15 minutter pakket i folie før du skjærer det opp. 
  5. Kjøttet kan også stekes på lavere temperatur, men da må du gi potetene litt ekstra steking med høyere varme mens kjøttet hviler. 
  6. Stekt sopp, gratinert fennikel og saus:
  7. Soppen stekes rett før servering.
  8. Fennikel deles i to og kokes 5 minutter i saltet vann.
  9. Ha på parmesanost på snittflatene og stek i ovnen, mens kjøttet hviler. 
  10. Sausen lages ved å frese finhakket sjalottløk raskt i smør.
  11. Ha i sennep og væske og la sausen småkoke til den tykner litt.
  12. Ha i sjyen fra steken i sausen. 

Tips: Det er mange muligheter når det gjelder fylling av lammestek. Lam har en kraftig smak som passer perfekt til sennep, uten at sennepen stjeler all smaken. Sammen med persille har du en nydelig smaksrik lammestek. Mange vil nok si at 63 grader er lite for en lammestek, men kjernetemperaturen stiger med ca fem grader når kjøttet får hvile.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her