Skalldyrfat fra Skipperstuen
Foto: Alf Børjesson

Skalldyrfat fra Skipperstuen

Nå skal du samle venner rundt et velfylt skalldyrsfat. Garantert et høydepunkt. Dessuten er det en så utrolig enkel måte å lage fest på.

Fremgangsmåte

Rens blåskjellene for rur og byssustråder.

Ha litt smør i en tykkbunnet kjele og fres hvitløk og sjalottløk på høy varme til blanke, ha i skjellene, hell på vin og damp dem under lokk til de åpner seg, 4—5 min. Rist på kjelen et par ganger.

Ta opp skjellene og dryss på litt finhakket persille.

Del hummeren i to og ta ut magesekken (paven) som sitter bak øynene. Hakk skallet på klørne med baksiden av en kraftig kniv.

Del sjøkrepsene i to og ta ut den mørke strengen. Åpne østersene. Klipp opp skallet på kongekrabben, brun kjøttet raskt i litt smør.

Skjær den hvite kamskjellmuskelen i tynne skiver, drypp på noen dråper god olivenolje og sitronsaft, dryss på salt og pepper og legg skjellmaten i små skåler eller skjeer.

Legg løyromen i små skjeer eller skåler.

Anrett alt høyt på fat som bildet viser. Legg på sitronbåter og friskt grønt og server med nybakt brød ved siden av.

Lekre retter med skalldyr

Se alle de fristende sausene

Har du lyst å legge til noen varme skalldyrretter, finner du oppskriftene her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien
Ukens kake
Jordbærpai med Baileys

Har du en skvett Baileys i kjøleskapet, får du bruk for den i denne jordbærpaien

Ikke alle rekker å tømme Baileys-flasken før den nærmer seg utløpsdatoen. Er du blant dem, har du løsningen her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren
+
Godbiter i pollisten

Solid kraft for pengene – til grillmaten eller for et langt liv i kjelleren

Det er ikke for sent på våren for å drikke kraftvin, spesielt ikke når den er så fristende som denne. Som også kommer i en litt mer sommerkledd versjon som skapt for sesongens måltider. Samt en hvit kraftpakke. Alt til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Dagens rett
Pasta med kylling og reker

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken

Det er veldig enkelt å få til, spesielt om vi velger en forenklet - les fornorsket - versjon, som baserer seg på råvarer som finnes overalt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag
Dagens rett
Fyldig blomkålsuppe med røykt laks og pesto rosso

Slik blir det fest rundt bordet selv på en tirsdag

Å lage suppe på blomkål er intet hokus pokus. Toppingen kan du lage fra bunnen av, eller ty til ferdigløsninger. Følger du dagens oppskrift lover vi deg en herlig tirdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Koteletter får ekstra god smak på denne måten
Dagens rett
Braiserte koteletter med spansk vri

Koteletter får ekstra god smak på denne måten

Det er ikke mer enn noen spanskinspirerte takter som skal til for å gjøre hverdagslige koteletter ekstra saftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her