Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio
Foto: Tom Haga

Sprøstekt laks med auberginekrem og tomatcarpaccio

Server gjerne laksen med en rå kjerne, eller som her bare stekt på en side - da får du frem all den deilige smaken i fisken.

Fremgangsmåte

Auberginekremen:
Grill auberginene til de blir helt myke (aller helst over åpen flamme, men det går fint under grillelementet i ovnen også).

Skrell av skallet på auberginene og ta bort de største kjernene.

Grovhakk auberginekjøttet sammen med hvitløken, tilsett sitronjuicen, balsamico, olivenolje og smak til med salt og pepper. Varm opp rett før servering.

Tomatcarpaccio:
Skjær tomatene i tynne skiver på ca 2 med mer og krydre med salt og pepper.

Legg opp 5-6 tomatskiver på hver tallerken, dryss over knust sterk pepper, kapers, hakket oliven og timian. Ha på godt med god olivenolje på tomatene.

Legg på en stor skje av auberginekremen oppå tomatene midt på tallerkenen.

Laksen:
Krydre fisken med salt og pepper 10 minutter før servering. Ha olje i en panne og stek laksefiletene over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe, ca 5 minutter.
Legg opp laksen oppå auberginekremen med stekeskorpen opp - laksen skal kun stekes på en side!
 
Tips: Dersom du ikke har tid til å lage auberginekremen kan du finne ferdige varianter i velassorterte butikker som baba ganoush, eler prøv også med hummus.
 

Sendt inn av Norges sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her