Squash-tortillas med avocado & mango salsa
Foto: izhairguns

Squash-tortillas med avocado & mango salsa

Deilige squash-tortillas fylles med en syrlig, søt og kremete avocado og mango salsa før den toppes med fyldig kesam.

Fremgangsmåte

  1.  Varm ovnen til 230C 
  2. Strø saltet over squashen og la det stå i 10 minuter. Skvis så mye veske du kan ut av squashen og putt den i en bakebolle. Bland inn resten av ingrediensene.
  3. Dekk et stekebrett med bakepapir eller en silikonmatte. Øs ut ca ½ dl av røren og press den ut på stekematten til en tynn sirkel på ca 12cm. Repeter med resten av røren (Det skal bli 2 stekebrett).
  4. Stek tortillasene i ca 20-25 minutter, til de ser sprø ut og har blitt gylden i kantene. La de avkjøles helt før du forsiktig drar dem av bakepapiret.
  5. Mens tortillasen er i ovnen begynn på salsaen: Bland alle ingrediensene i en bolle og skvis limejuice over.

    Server squashtortillas med avocado & mango salsa og en god klatt kesam til.

Lyst til å lage en annen tortillas  så finner du de her

Og her har du 25 lettlagete vegetaroppskrifter som bør prøves ut

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her