Steinbit, auberginepuré med lun grønnsaksvinagrette
Foto: Tom Haga

Steinbit, auberginepuré med lun grønnsaksvinagrette

Du trenger av og til en pause fra kjøtt. Da skal prøve denne oppskriften med steinbit, auberginepuré og en deilig vinagrette laget av grønnsaker som du serverer lun.

Fremgangsmåte

Auberginepuré: 
Auberginene legges hele i en stekepanne på middels høy varme. De skal steke til de er helt myke og må vendes i pannen. Dette kan også gjøres i en stekeovn ved 180 grader. Snu underveis.

Etter stekingen deles de i to og innmaten skrapes ut. Auberginkjøttet freses opp med hvitløken. Kjøres med stavmikser og tilsettes usaltet smør. Smak til med sitron, salt og pepper.

Grønnsaksvinaigrette:
Kutt aubergine, squash, paprika og sjalottløk i terninger på 0,5 cm. Rist grønnsakene i 2 ss olivenolje til det er gyllent. Ha på resten av oljen og smak til med eddik, salt, pepper og hakket kjørvel. 

Steinbit:
Den kan grilles eller pannestekes etter smak, 2-3 minutter på hver side avhengig av hvor tykk filetstykket er.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Se alt det deilige du kan lage med aubergine

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her