Pannestekt fisk med blåskjell- og epleragu, potet- og pancettaterrine
Foto: Anton Dobrea

Pannestekt fisk med blåskjell- og epleragu, potet- og pancettaterrine

Fisken kan stekes med eller uten skinn. Den kan også grilles. Smaken sitter i tilbehøret av blåskjell- og epleragu samt potet- og pancettaterrine.

Fremgangsmåte

  1. Blåskjell- og epleragu: Rens sjalottløken og finhakk den.
  2. Ha sjalottløken i en kjele med litt smør, tilsett blåskjell og vin, ha på lokk og damp til de åpner seg.
  3. Ta ut kjøttet av skjellene og ta vare på dette - sil kraften. 
  4. Skrell eplene og kutt i terninger på 0,5 x 0,5 cm og legg i vann med sitronsaft.
  5. Fres karri i litt smør, tilsett blåskjellkraften og kok opp. 
  6. Rør inn mykt smør litt etter litt i eplesausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  7. Varm epler og blåskjell i halvparten av karrisausen og hell resten av sausen i en annen gryte.
  8. Tilsett gressløk og litt fint revet sitronskall i raguen og anrett. Ha litt melk i resten av sausen og skum opp med stavmikser.
  9. Potetterrine:
  10. Kle en stålform med pancetta eller godt bacon.
  11. Skrell og høvle potetene løvtynt på mandolin eller med en osthøvel.
  12. Smelt litt smør sammen med hvitløken og vend potetene i dette.
  13.  Smak til med salt og pepper og stable potetene i formen.
  14. Dekk over med pancetta/ bacon og stek under press i ovnen på ca. 160 grader til potetene er møre, ca. 25-30 minutter.
  15. Potetterrinen må stå ca. et døgn før den kan brukes.
  16. Stek fisken i smør i en panne. Alternativt i grillpanne. Gni inn med salt og pepper først.
  17. Fordel epleraguen og sausen i tallerkener og legg fisken oppå. 
  18. Varm potetterrinen og server ved siden av.
  Tips: Her kan du godt servere en enklere potetrett enn terrinen, slik som råstekte poteter stekt med baconterninger.

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her