Steinbitpizza med grillede grønnsaker
Foto: Anna Shkuratova

Steinbitpizza med grillede grønnsaker

En uvanlig, men ikke desto mindre vellykket kombinasjon er denne pizzaen med både fisk, grønnsaker, pesto og hjemmelaget gressløkolje.

Fremgangsmåte

  1. Pizzadeig: Bland alle ingrediensene til pizzadeigen og arbeid deigen smidig i ca. 10 minutter.
  2. La deigen hvile i 1 time før du kjevler den ut i ca. 20 cm ovale eller avlange pizzaemner. 
  3. La deigen hvile i 10 minutter til.
  4. Gni fisk og grønnsaker inn med sitronskall, olje, salt og pepper.
  5. Grill grønnsaker og fiskebitene på varm grill eller grillpanne i ca. 4 minutter på hver side.
  6. Gressløkolje: Forvell gressløken i kokende saltet vann sammen med hvitløken i ca. 1 minutt, avkjøl i isvann.
  7. Klem ut vannet og kjør til puré i blender sammen med oljen.
  8. Smør pesto og deretter gressløkoljen på pizzaene.
  9. Legg på osten og stek i 3-4 minutter på 220C.
  10. Arranger varm fisk og grønnsaker på toppen av pizzaen. 
  11. Dryss over finhakkede pistasjnøtter eller pinjekjerner.
Tips: Fisk og grønnsaker kan stekes i panne hvis man ikke har en grill. Og du kan selvsagt bruke ferdig pizzadeig. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her