County Line Pinot Noir 2016

Stekt kveite med kantarellstuing, saltbakte poteter og blåbærsaus. Denne oppskriften kommer til å sette fart i smaksløkene.
Start med sausen. Kok kraft og blåbær i ca. 1 time til kraften får god smak av bærene.
Sil blandingen og kok sausen inn til omtrent det halve.
Skrubb og tørk potetene og legg dem i et ildfast fat med salt i bunnen. Dryss salt over potetene og bak dem til de er møre, ca. 30 minutter, avhengig av størrelsen.
Børst av overflødig salt før servering.
Hell på vin og sitronsaft og la det koke nesten helt inn. Tilsett fløten og la stuingen småkoke til den tykner.
Smak til med salt og pepper og rør inn gressløk før servering.
Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i fire jevnstore stykker.
Brun fisken godt i litt olje og smør over middels høy varme på skinnsiden, ca. 5 minutter til skinnet blir sprøtt.
Snu den og stek den ca. 1 minutt på den andre siden.
Legg opp fisken med potetene, kantarellstuingen og sausen.
Tips: Du kan godt bytte ut kantarellen med annen skogsopp.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Sendt inn av Norges sjømatråd