Sukiyaki, Japans nasjonalrett
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Sukiyaki, Japans nasjonalrett

Japan er nok best kjent for sin sashimi og sushi. Den klassiske sukiyakien, ofte kalt Japans nasjonalrett anbefaler vi deg absolutt å prøve. Lettlaget er den også.

Fremgangsmåte

Vask og finhakk purre og kinakål. Del soppen i tynne skiver. Bland grønnsakene sammen med kjøttet og legg det på et fat.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Hell sausen i en gryte.

I utgangspunktet skal sausen varmes opp ved bordet på en stekeplate/gassovn og kjøttet med grønnsakene kokes i denne etter eget ønske. Men man kan fint jukse ved å varme sausen og koke kjøttet og grønnsakene ved komfyren.

Servér et sammenpisket rått egg til hver person i en skål. Det kokte kjøttet og grønnsakene skal dyppes i det rå egget før man spiser det.

Japans nasjonalrett tilberedes forskjellig avhengig av hvor i landet du befinner deg. Denne varianten heter Kanto Sukiyaki og kommer fra østsiden av Japan.

Les mer om japanske mattradisjonen

Sobanudler er den siste av japanske mattrender som når Europa 

Spennende oppskrifter med biffkjøtt

Prøv noen av våre andre internasjonale retter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her