Korianderstekt steinbit med tomatsaus, stekt asparges og tagliatelle
Foto: kcline

Korianderstekt steinbit med tomatsaus, stekt asparges og tagliatelle

Denne retten med steinbit med alt det gode tilbehøret smaker herlig. Det er mulig å kutte hjørner om du velger ferdig tomatsaus.

Fremgangsmåte

  1. Korianderstekt steinbit: 
    Krydre steinbiten med salt og stek raskt i litt olje ved høy varme til den er svakt gyllen.
  2. Skru ned varmen og krydre med pepper og koriander. Etterstek i ved svak varme i pannen på begge sider i til sammen ca. 5 minutter. Revet limeskall på toppen.
  3. Tomatsaus: 
    Varm oljen og ha i hvitløk, oliven og limeskall. Ha så i de hermetiske tomatene etter at du har fjernet mest mulig frø.
  4. La det hele koke på svak varme til du har en rik tomatsmak. Tilsett rikelig med frisk basilikum før servering.
  5. Tagliatelle: 
    Kjør alt sammen i en foodprosessor til deigen danner små klumper.
  6. Kna så deigen sammen og la den hvile i minimum 1 time, dette gjør den mer elastisk.
  7. Kjevle deigen tynt i en pastamaskin og kutt i tynne strimler.
  8. Kok pastaen i ca. 1 minutt i kokende vann med salt. Sil av og bland med olivenoljen.
  9. Asparges:
    Rens/skrell asparges og stek dem til al dente i olje. Smak til med salt og pepper og drypp over litt limesaft.
  10. Server steinbiten med aspargesen på en seng av tomatsaus og pastaen ved siden av.

Tips: Hjemmelaget tagliatelle kan erstattes med ferdig fra butikken, fersk eller tørket. Og om du synes koriander alene er litt for aromatisk, kan du erstatte den med din favorittkrydderblanding.

Mange flere deilige retter med steinbit finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her