Tempura av kveite
Foto: Charmaine Cheung

Tempura av kveite

Hirame tempura er den japanske betegnelsen på denne velsmakende retten. Du tryller den enkelt frem på bare 20 minutter.

Fremgangsmåte

  1. Kutt kveiten opp i skiver på ½ cm tykkelse.
  2. Tempurarøre:
    Ha et kaldt egg i en bolle og tilsett like mye iskaldt vann. Bland så vidt sammen og tilsett mel til det blir en løs røre. Rør i litt finknuste noriblader.
  3. Pass på å ikke piske dette for mye sammen. Hold røren kald ved å tilsette isbiter, eller sett den i kjøleskapet.
  4. Dypp kveite og evt. grønnsaker i tempurarøren og frityrstek ved 180 grader til den er lys gylden. Temperaturen er riktig dersom det begynner å bruse rundt skaftet på en tresleiv når du har den i oljen.
  5. Tempurasaus:
    Ha alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. Ta ut konbuen og server varm ved siden av tempuraen.
  6. Server gjerne marinerte grønnsaker og sushiris ved siden av tempuraen.

Tips til enkel dipsaus:
Det er ikke alltid like lett å finne ingredienser til tempurasausen. En enkel saus som passer godt er å blande sammen saft av 2 lime, saft av 1 sitron, lik mengde soyasaus, ½ ts finhakket chili, ½ ts revet ingefær, 1 ss hakket koriander.

Sendt inn av Norges Sjømatråd

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her