Tempura krabbe med løkringer
Bjørn Cameron Alexander,bidrag til Årets Kokk 2006

Tempura krabbe med løkringer

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Her er det krabbe som er ingrediens.

Fremgangsmåte

Start med å lage tempurarøren. Bland alle ingredienser godt sammen til en smidig røre, ca like tykk som vaffelrøre.
 
Ta den rå krabben ut av skallet og stek den i stekepannen sammen med litt smør og hvitløk. La den så ligge og renne av seg på kjøkken papir.
 
Skjær til vårløk, grønn squash og løk i ringer.
Dyppes i frityrrøre og friteres i rapsolje på ca 170 grader C.
 
Dypp krabben i røre og friter den til slutt.
 
Husk å drysse på litt salt straks etter friteringen. Ikke friter for mye av gangen.
 
Server med dipp etter ønske, samt litt soyasaus.

Sendt inn av Bjørn Cameron Alexander,bidrag til Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her