Tomatsalat med lun og sprø ridderost-crostini, saltkokte pinjekjerner og basilikum
Foto: AniHobel

Tomatsalat med lun og sprø ridderost-crostini, saltkokte pinjekjerner og basilikum

En smaksrik tomat- og ostesmørbrød-kombinasjon som garantert vinner nye venner.

Fremgangsmåte

  1. Tomatsalat: Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje. Avkjøl.
  2. Skjær tomatene i skiver. Vend forsiktig dressingen inn. Tilsett grovhakket basilikum.
  3. Saltkokte pinjekjerner: Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i.
  4. Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken.
  5. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom.
  6. Lun ridderost-crostini: Drypp olje på en side av baguettskivene. Og legg dem på et stekebrett med den oljete siden ned.
  7. Riv osten og fordel på baguettskivene. 
  8. Stek til osten smelter i ovnen på 180 grader i ca 3 min.
  9. Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og serveres med crostiniene på siden.
  10. Pynt evnt. med basilikumblader.

Vi byr på mange spennende salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her