Tomatsalat med lun Ridderost, pinjekjerner og basilikum

Tomatsalat med lun Ridderost, pinjekjerner og basilikum

Fremgangsmåte

Den soltørkete tomaten dyppes raskt i kokende vann. Sjalottløk, hvitløk og soltørket tomat finkuttes og freses i en kjele sammen med tomatpureen. Hell i balsamicoeddiken og kok opp. Ta kjelen fra varmen og tilsett olivenolje.

Tomatene settes i romtemperatur natten over og skjæres så i skiver. Ved servering tilsettes tomatene samt grovhakket basilikum.

Kok opp vann og ha i salt så mye som lar seg smelte i. Kok pinjekjernene ca. 1½ minutt i den mettede saltlaken. Tørk nøttene og rist dem i litt olje. Ved å koke nøttene i saltlake slik får de god saltsmak tvers gjennom. Legg osteskivene på et stekebrett og smelt dem i ovnen på 180 grader i ca 2 min. Tomatsalaten legges i taksteins form på tallerken, pinjekjernene drysses over og ridderosten helles over.

Pynt evnt. med basilikumblader.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen