Torskesalat i grønn saus Merluza en salsa verde
Apéritif

Torskesalat i grønn saus Merluza en salsa verde

Merluza en salsa verde heter denne retten på originalspråket som er spansk.

Fremgangsmåte

Del torsken i skiver og legg den i en kjele med så mye vann at det akkurat dekker. Vannet skal være tilsatt løk, laurbærblad, salt, pepper og eddik. Vannet skal bare så vidt skjelve, trekk 7-10 minutter avhengig av tykkelsen på skivene.

Når fisken slipper benet lett, er den ferdig. Ta den opp av kraften med hullslev når den er blitt litt avkjølt.

Rens torsken i flak og legg disse i et halvdypt fat sammen med grovhakkede, hardkokte egg (hold av ett egg som du deler i fire åter) samt oliven og agurk skåret i terninger.

Rør hvitvin, sitronsaft og litt fiskekraft i majonesen. Deretter finhakket persille og hvitløk. Hell majonesen over torsken og pynt retten med eggbåter og eventuelt et par sitronskiver.

Tips:
Retten kan serveres kald, lun og varm. I det siste tilfellet erstatter du agurken med grønne erter. Du kan godt bruke rester etter et torskemåltid. 

Her finner du mange deilige retter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her