Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • 4 timer 20 minutter

    En dessertkake som absolutt egner seg bare for de voksne. Det er selvfølgelig ikke vanskelig å gjette seg til hvorfor. Uansett vil du aldri angre på at du har fulgt vår oppskrift. Kaken smaker utrolig godt.

  • 1 time 10 minutter

    Når det står eplekake på menyen,er det lurt å velge en fast og litt syrlig eplesort, for vi vil jo gjerne ha et friskt resultat. Også i denne epleostekake.

  • 2 timer 20 minutter

    Her kan du overraske med en bløtkake litt utenom det vanlige. Med eggekrem og aprikos for kaken en helt spesiell smak. Bar følg oppskriften og du vil over få suksess.

  • 1 time 30 minutter

    En deilig frisk meksikansk dessert med overraskende smak.

  • 20 minutter

    Denne yoghurtisen er litt utenom den vanlige. Her skal det være med jordbær og mandelflarn, og selvfølgelig vaniljesaus.

  • 5 minutter

    Ingen ting er så godt som hjemmelaget vaniljesaus. Så enkelt og så billig og langt bedre enn den du får kjøpt i butikken.

  • 1 time

    Crème Brûlée, en ekte fransk dessert, kan du lage dagen før. Da trenger du kun å ha brunt sukker på og karamelisere det i ovnen under grillen eller bruke en skibrenner.

  • 1 time 20 minutter

    Crema catalana er en tradisjonell, spansk dessert fra Catalonia, som lages av melk, eggeplommer og sukker. Den skal være forløperen til crème brûlée.

  • 30 minutter

    Har du laget risgrøt og har rester igjen, lager du riskrem. Spe på med jordbærsaus og du har en deilig dessert. Her er oppskriften.

  • 15 minutter

    Multekrem er opplagt en veldig populær dessert til jul. Multer i fryseren men multesyltetøy duger også. Prøv med krumkaker ved siden av.

  • 1 time 30 minutter

    Hvis du ikke har ferske multer, men i fryseren kan du lage iskaken med de deilige bærene hele året. Den får deilig sprø bunn, en fløyelsmyk iskrem.

  • 3 timer

    Hjemmelaget iskrem smaker deilig og er mye enklere å lage enn du tror. Server den med krydret kompott av hermetisk og tørket frukt.

  • 3 timer

    Panna cotta er en klassisk italiensk fløtepudding. Denne er tilsatt verdens dyreste krydder, nemlig safran. Ganske så eksklusivt og deilig.

  • 2 timer 30 minutter

    Karamellpudding er en perfekt dessert. Denne festpyntete utgaven vil garantert gjøre deg og dine gjester begeistret. Med andre ord en ekte festdessert.

  • 15 minutter

    På 15 minutter lager du denne deilige riskremen med kirsebærsaus. Vi lover at alle kommer til å elske den.

  • 15 minutter

    Riskrem med rød saus er en klassiker som hele familien liker. Enkel å lage og smaker godt etter enhver middagsrett.

  • placeholder
    40 minutter

    Har du lyst på sjokoladekake skal du lage denne. Veldig enkel å få til. Her er oppskriften.

  • 6 timer 40 minutter

    Denne oppskriften på sjokoladeparfaitkake er komponert av den kjente konditoren Sverre Sætre.

  • 30 minutter

    Dette er en italiensk vri på deilige norskee bær til dessert. De som sitter rundt bordet vil juble etter å ha smakt hva du serverer.

  • 40 minutter

  • 50 minutter

    Lag en kake alle vil like med rabarbra, et deilig lokk og med en saus som gjør susen.

Forsiden akkurat nå
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Dagens rett

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken