Dessert og kaker

oppskrifter.webp
  • 30 minutter

    Denne kaken kalles også jordbærrand. Deilig og sommerlig. Og passe feststemt.

  • 30 minutter

    Varierer den tradisjonelle bløtkaken. Lag minibløtkaker. De kan pyntes på hver sin måte, og frisker opp ethvert kakebord.

  • 30 minutter

    Semifreddo er en lekker italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Denne nydelige desserten er smaksatt med rosevann og pistasjnøtter.

  • 30 minutter

    Nugattikake er en deilig, sprø kjekskake med mange lag av sjokolade og mandelflak, som knaser når du spiser.

  • 30 minutter

    Clafoutis er en tykk pannekake etter fransk mønster som er perfekt for å bruke opp bær fra fryseren.

  • 30 minutter

    Mascarpone lager du enkelt selv.

  • 30 minutter

    Omelette norvègienne er navnet som brukes i Frankrike for denne klassiske desserten. Årsaken til at «Norge» blandes inn er at under marengslokket befinner det seg iskrem. Desserten ser ut som et isfjell. I USA heter den Baked Alaska.

  • 30 minutter

    Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

  • 30 minutter

    Har du laget risgrøt og har rester igjen, lager du riskrem. Spe på med jordbærsaus og du har en deilig dessert. Her er oppskriften.

  • 30 minutter

    Byggrynskrem med rød saus smaker fantastisk, og er et godt alternativ til riskrem som juledessert. Byggryn vendt i pisket krem serveres med jordbærsaus.

  • 30 minutter

    Bak det skumle utseendet skjuler det seg en saftig muffins som både små og store vil sette pris på.

  • 30 minutter

    Sorbet som dessert eller for å kjøle deg ned er enkelt å lage selv. Med blåbær i blir den riktig så smakfull.

  • 30 minutter

    En utrolig god dessert.

  • 30 minutter

    Du må prøve disse deilige fløtebollene med tilsvarende deilige bringebær. Oppskriften serveres deg av Lise Finckenhagen

  • 30 minutter

    Iskrem og grillet frukt er alltid en suksess. Denne varianten med romsaus er ikke noe unntak.

  • 30 minutter

    Denne iskaken er veldig enkel å lage. Ikke minst tar det liten tid før du kan servere en deilig kake.

  • 30 minutter

    Dette er en vri på en gammel klassiker som er en enkel måte å lage iskrem på, omtrent som en semifreddo på italiensk.

  • 30 minutter

    Brunostrester er gull verdt, ikke bare i viltsausen, men også i dessertsausen. Prøv med vaniljeiskrem med brunostsaus, valnøtter og banan. Du vil elske det.

  • 30 minutter

    Sitronsorbet er noe av det friskeste du kan servere til dessert om sommeren. Den egner seg veldig godt sammen med friske bær, kremdesserter og sjokoladekake.

  • 30 minutter

    Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er en oppskrift du bare må prøve. Dette spydet kan du servere som en forfriskning eller som forrett eller dessert.

  • 30 minutter

    Trifle er en dessert med opphav i England. Den består av kakebunn, vaniljekrem, pisket krem og frukt eller bær. Her har du oppskriften.

Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken