Riskrem med jordbærsaus
Foto: Mari Svenningsen

Riskrem med jordbærsaus

Har du laget risgrøt og har rester igjen, lager du riskrem. Spe på med jordbærsaus og du har en deilig dessert. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Toros risgrøt (ikke den snarkokte) er perfekt til risgrøt. Den er tilsatt litt vaniljesukker fra fabrikken, så hvis du bruker den, kutter du ut vaniljesukkeret i riskremen.
  2. Visp kremfløten såvidt stiv og bland i grøten. Smak til med vaniljesukker og sukker.
  3. Jordbærsaus:
    Server riskremen med jordbærsaus som du lager lynraskt av en kurv jordbær fra fryseren, lar den tine, hell bort litt av "smeltevannet", tilsett 2-4 ss melis og kjør sausen med stavmikser eller i foodprocessor.

Tips: Du kan også gjøre som danskene og tilsette 100 g hakkede mandler (uten skall) i riskremen og kall den Ris à l'amande.

Der serveres riskremen med kirsebærsaus som du får kjøp ferdig i butikken hvis du ikke har nedlagte eller frosne kirsebær fra egen hage, som du koker opp med sukker (50-100 g sukker pr 500 g kirsebær) og jevner med 1-2 ss maizenna. Kok opp under kraftig omrøring og avkjøl.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Lucia-feiring med lussekatteroppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag
Dagens rett

En rykende varm nudelsuppe med torsk eller tofu er det vi trenger i dag

November er en kald og grå måned. Farger på tallerkenen piffer opp, og denne nudelsuppa får hjel av litt chili til et ekstra kick.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her