Soløye er en liten rett, ypperlig både som en lett lunsj og en liten kveldsrett. Egg og ansjos er klassisk følge og smaker deilig sammen.
Soløye er en liten rett, ypperlig både som en lett lunsj og en liten kveldsrett. Egg og ansjos er klassisk følge og smaker deilig sammen.
Nå kan du gi kålrulettene en ny sjanse. Denne asiatiskinspirerte oppskriften er rett og slett en super sommerrett.
Tapas kan du lage av det meste. Vi vil at du skal prøve å lage de av kyllingkjøttdeig. Garantert suksess.
Lag hotte lammespyd med yoghurtsaus enten i stekepanna eller på grillen.
Det er klart at denne omeletten blir ekstra god. Også fordi du får brukt opp rester fra kjøleskapet.
Solbær og blåmuggost er en himmelsk kombinasjon. Perfekt som dessert. Eller når du vil ha noe som er både søtt og salt.
Denne oppskriften med nypoteter, solbærblader og gjæret selleri er komponert av en av Norges mest kjente kokker, nemlig Even Ramsvik. Retten tar litt tid å lage, men du verden for et resultat.
Denne paien er det kjapt å lage. Den passer både til hverdags og fest. Ansjosen gir den det lille ekstra.
Lag en kebab som virkelig smaker av skog. Du skal ha med lam og kantareller. Det gjør kebaben til noe helt annet enn det du har smakt før.
Spekeskinke og vannmelon er ikke bare utrolig godt, et er også en såre enkel og kjapp middag. Med salat og godt brød, eller søte nypoteter, er måltidet fullverdig.
Denne enkle retten smaker utrolig godt og er like enkel å lage. Passer veldig godt som tapas så vel som en liten forfriskning i sommervarmen.
Carpaccio er den perfekte forrett eller kveldskos. Du lager den enkelt fra halvtint storfefilet.
Denne superenkle retten består av gammelt brød som grilles og gnis inn med hvitløk og tomat. Italienerne kaller det bruschetta.
For mange er dette det beste du kan gjøre med blomkål. En sann klassiker som aldri går av moten.
Har du kokte poteter fra middager tidligere i uka, har du imidlertid løsningen på middagsproblemet. Du kan lage potetsalat med kremost og spekeskinke.
Raske, velsmakende retter er deilig på travle hverdager, og gratenger er perfekte til å bruke opp rester etter tidligere middager på. Her er oppskriften på skinkegrateng
Deviled eggs eller fylte egg, er et perfekt tilskudd til et hvert koldtbord eller festlig anledning. Enkelt å lage, og enkelt å spise.
Denne retten er inspirert av måten tyskerne tradisjonelt inntar sine hvite aspargeser. Det skal være rikelig med asparges, saus og poteter, og mindre av skinke som faktisk kan droppes helt, om du vil ha en vegetarisk vri. Hvite asparges trenger ikke kjøtt. Basta.
Lag bakte poteter som virkelig smaker med purre, bacon, paprika og selvfølgelig hvitløksmør.
Blinis er små bokhvetepannekaker. De serveres ofte med rogn. Her med fenalår og reker i tillegg. Perfekt som tapas.
Ande Ki Bhurji heter denne retten i Kerala, Sør-India hvor den ofte serveres til frokost, men den smaker fortreffelig både til lunsj og som en lett og rask middag.