Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.
Rakefisk kan tilberedes på mange måter. Her har du en oppskrift med lun rakefisk på potet- og auberginekompott.
Hjemmelaget surkål passer til så mangt. Du kan kjøpe den i butikken. Men langt bedre blir den hvis du lager den selv.
Har du rester etter julematen skal du lage denne deilige suppen. Poteter, jordskokk og det du har igjen blir til en deilig rett. Og så får restene ben å gå på.
Har du rester igjen etter pinnekjøttmiddagen, da har du mulighetene til å lage deilige juletapas. Følg denne enkle oppskriften.
Stjernebiscotti er Italienske kjeks med stjerneanis, pecannøtter og havregryn, og er perfekt følge til julegløggen.
Lag en deilig terrin med rakfisk. Sammen med purre, persillerot og seterrømme blir det en herlig rett.
Fruktsalat finnes i hundrevis av varianter.I denne oppskriften har vi brukt stjerneanis, kanelstenger og klementiner. Bare følg den enkle oppskriften og alle rundt bordet vil juble.
Pinnekjøtt til overs? Prøv Pinnekjøtt al arrabiata, en «sint saus» som serveres til med mye chili. Her er oppskriften.
Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.
Det tar litt tid å lage sylteflesk. Men du verden så mye deilig å putte i munnen du får. Her er den måten italienerne gjør på.
En deilig leverpostei. Du lager så mye at du kan fordele de i åtte bokser. Dermed har du leverpostei en god stund.
Skal du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det på et minimum av tid, er dette oppskriften for deg. Bakverket er klart på en time.
Fattigmann egner seg ikke for fattigfolk. Hanna Winsnes brukte hele 24 egg i sin oppskrift, og Henriette Schønberg Erken syntes 30 eggeplommer samt ett rødvinsglass med konjakk var akkurat passe.
Har du vært i Italia har du sikkert blitt servert biscotti, en klassisk italienske kjeks eller tørr kake. De dyppes som enten i Vin Santo eller sterk kaffe. Veldig enkel å bake.
Bak en deilig variant med fattigmann til jul. I denne spennende opp skriften skal du til og med bruke litt cognac.
Denne retten er så godt at du for all del må passe på at det er nok til alle. Doble gjerne oppskriften og lag to med en gang om dere er mange.
Disse småkakene med mandler, nougatfyllet og nøtte-karamell-toppingen gjøre disse små munnfullene store og uimotståelig gode.
Denne lekre gresskarretten blir hele bordets midtpunkt. Utmerket som tilbehør til julematen eller vegetarisk hovedrett.
Mangle liker ikke julekaker fordi de er så tørre. Disse små knyttene er sprø utenpå og myke inni. Og ikke minst er de veldig raske å lage nå bare noen dager før jul.
Dette er kanskje et av de syv slag du baker til jul, og ikke minst et av de letteste. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 50 brune pinner.
Honningkaker er som skapt for lagring, fordi de trekker til seg fuktighet fra luften. Kakene holder seg derfor gode og saftige over svært lang tid.