Julekaker og desserter

oppskrifter.webp
  • 1 time

    Lag et pepperkakehus med kjærlighet på pinne. Barna vil elske det, og ikke minst er det veldig dekorativt.

  • 1 time

    Fattigmann egner seg ikke for fattigfolk. Hanna Winsnes brukte hele 24 egg i sin oppskrift, og Henriette Schønberg Erken syntes 30 eggeplommer samt ett rødvinsglass med konjakk var akkurat passe.

  • 1 time

    Har du vært i Italia har du sikkert blitt servert biscotti, en klassisk italienske kjeks eller tørr kake. De dyppes som enten i Vin Santo eller sterk kaffe. Veldig enkel å bake.

  • 1 time 10 minutter

  • 1 time 20 minutter

    Slik lager du enkelt de populære julekakene. Kanskje du skal overraske med å servere de på et helt annet tidspunkt av året?

  • 1 time 20 minutter

    Disse kakene må du bake til jul. De er søte og med mandler som smaker ekstra godt når du fyller dem med krem og bær.

  • 1 time 20 minutter

    Dette er sandkaker du lager enkelt uten mye bry.

  • 1 time 30 minutter

    Her er oppskriften på en deilig marsipankake som setter prikken over i-en etter etter like deilige julemåltid.

  • 1 time 30 minutter

    Du kan ikke feire Lucia uten Lussekatter. De baker du først og fremst til Luciadagen 13. desember. De er så gode at du kan lage så mange at du kan spise dem i hele måneden.

  • 1 time 30 minutter

    Pepperkakekake er en herlig kake med nøttebunn, smørkrem og pepperkakepynt. Denne vil garantert slå an i juleselskapet, både hos barn og voksne.

  • 2 timer

    Dette er kaken for de voksne. Den tar litt tid å lage, men det får du igjen for. Alle som får smake vil sikkert ha oppskriften. Da vet du hvor de kan finne den.

  • 2 timer

    Ris a la malta er svenskenes svar på danskenes ris alamande - og vår hjemlige riskrem.

  • 2 timer

    Julekake eller julebrød. Kjært barn har mange navn. Du baker det enkelt selv. Det kan nytes til frokost med godt smør eller med pålegg. Og selvfølgelig til kaffen.

  • 2 timer

    Om det heter julebrød eller julekake, avhenger av hvor i landet du bor. Men at begge navnene har lange tradisjoner er det liten tvil om. Her er en veldig deilig variant.

  • 2 timer

    Vil du lage julekake eller julebrød, som mange kaller det slik, franskmennene gjør. Denne oppskriften er fra Alsace.

  • 2 timer 30 minutter

    Dette pavlova-treet kombinerer søtt med friskt og syrlig på en utmerket måte.

  • 2 timer 30 minutter

    Enten det er jul, nyttår eller en annen hyggelig anledning skal du lage karamellpudding. Her får du oppskriften du garantert lykkes med.

  • 2 timer 30 minutter

    Kransekake er en skikkelig festkake som du må ha på kakebordet ved store anledninger som jul.

  • 3 timer

    Vaskeekte engelsk Christmas Cake tar litt tid å lage, holdbarheten på kaken gjør den til perfekt julegave til noen du er ekstra glad i.

  • 3 timer 20 minutter

    Det blir ingen jul uten disse deilige og velsmakende kjeksene.

  • 3 timer 30 minutter

    Skal du bake denne kaken kan du glede deg over den lenge. Den tar litt tid å lage, men det kommer du ikke til å angre på.

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken