Denne retten har både fyll og saus men er mye lettere å lage enn den kan se ut som.
Denne retten har både fyll og saus men er mye lettere å lage enn den kan se ut som.
Her en rett som fortjener sin plass på middagsbordet. Sosekjøtt med mørk kjøttkraft smaker like godt i dag som det gjorde for 30 år siden. Her har du oppskriften.
Denne britiske klassikeren må prøves om du ikke har gjort det ennå.
Få grønnsaker er så utskjelt som hodekål. Samtidig som få grønnsaker har så mange gode egenskaper som kålen. Her pakker vi den rundt mye deilig innhold.
Kalvefrikassé er lett å lage og smaker fantastisk godt.
Taco med byggryn og kjøttdeig gir ekstra digg tyggemotstand. Byggrynet gjør at du sparer både miljø og lommebok, og får igjen i sunnhet.
Du kan lage denne oksegryten i en vanlig gryte med lokk også hvis du ikke har en taginen, den klassiske koniske terrakottagryten.
Lag biffen slik italieneren gjør det. De kaller retten Tagliata og har et litt annet krydder enn vi her i landet bruker. Du verden som det smaker.
Denne biffsalaten sparker skikkelig fra thaiinspirert som den er. Du kan, hvis du vil, gi den enda mer fart på smaksløkene. Her er oppskriften.
Tournedos er en så edel råvare at den må behandles med maksimal verdighet som betyr akkurat passe stekt - aldri gjennomstekt. Rødvinssaus smaker alltid godt til.
Det er en grunn til at tournedos er en klassiker blant biffer, den er saftig og mager på samme tid. Og trenger en god saus ved siden av.
Dette middagstipset bør gå rett hjem hos barna. Burger, servert med slike morsomme sauser, smaker selvsagt like godt. Nydelig øl kan likevel vi voksne unne oss til retten.
Carpaccio er en klassiker fra Italia, oppkalt etter maleren Vittore Carpaccio. Carpaccio ble første gang servert på Harry’s Bar i Venezia i 1950. Her er en variant av originalen.
Denne deilige biffretten med øl er komponert av den kjente kokken Trond Moi fra Bølgen & Moi.
Øl setter virkelig smak i maten. Oksehaler med med blåbærsaus og moste røtter er et godt eksempel. Bruk gjerne et kraftig øl.